Ευκαιρίες Σπουδών

Συνεργασία «ΑΟ Τρίκαλα 2011 Γυναικείο Ποδόσφαιρο» με το Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Άσκησης και του Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Μια εξαιρετική και γόνιμη συνεργασία έχει ξεκινήσει μεταξύ του ΑΟ Τρίκαλα Γυναικείο Ποδόσφαιρο και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ΣΕΦΑΑ τροφοδοτεί την ομάδα με εν δυνάμει Αθλητικούς Ψυχολόγους για πρακτική άσκηση από τα διεθνώς αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών «Ψυχολογία της Άσκησης»  και European master in sport and exercise psychology” (link). Φοιτητές των μεταπτυχιακών αυτών προγραμμάτων, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών τους, πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στηρίζοντας την ομάδα σε θέματα που αφορούν στην προσωπική απόδοση των αθλητριών, στη διαχείριση του άγχους και του στρες, βάζουν μαζί ρουτίνες, ξεπερνούν εμπόδια και θέτουν στόχους. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι προετοιμάζουν τις παίκτριες την περίοδο των προπονήσεων, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του έτους και τις ακολουθούν πολλές φορές και στους αγώνες.

 

Το άλλο σπουδαίο κομμάτι της συνεργασίας αφορά στις υποτροφίες που προσφέρει η ομάδα σε διεθνείς παίκτριες για σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογία της Άσκησης, συμβάλλοντας έτσι στην συνέχιση της εκπαίδευσής τους και την εξειδίκευσή τους στα σημαντικά θέματα της Αθλητικής Ψυχολογίας και παράλληλα στην επικοινωνία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της ΣΕΦΑΑ στο εξωτερικό. Για φέτος η ομάδα και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία της Άσκησης» της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλοξενούν με υποτροφίες τις παίκτριες Donya Salomon-Ali από τον Καναδά και την Kendall Ayers από τις Ηνωμένες Πολιτείες.